Sun 12 Apr 11:00 - 12:00

Beethoven & Bruch

Kristiina Poska | Liza Ferschtman
12 Apr
11:00 - 12:00

M. Bruch | Vioolconcerto nr. 1, op. 26
L. van Beethoven | Symfonie nr. 5, op. 67

Kristiina Poska leidt Symfonieorkest Vlaanderen in de symfonie der symfonieën: Beethovens Vijfde. Liza Ferschtman soleert in het geliefde Eerste vioolconcerto van Bruch.
 

Liza Ferschtman speelt Bruch

Liza Ferschtman had al diverse succesvolle ontmoetingen met Symfonieorkest Vlaanderen. Vandaag soleert de violiste, door de New York Times ‘niets minder dan een revelatie’ genoemd, in Bruch. Diens Eerste vioolconcerto, trouwens ook zijn eerste grote orkestwerk, betekende zijn doorbraak in Europa en overzee. Het lyrische, openhartige stuk is nog altijd een toetssteen voor de grote violisten. En gemáákt voor Ferschtmans levendige, onbeschroomde persoonlijkheid.
 

Beethovens Vijfde symfonie

Kristiina Poska leidt Symfonieorkest Vlaanderen in de symfonie der symfonieën: Beethovens Vijfde. De uit Estland afkomstige dirigente is sinds 2019-20 chef-dirigent van het orkest. De gedreven Poska komt niet uit een muzikaal gezin. ‘Bij ons klonk geen Beethoven op de achtergrond’, zei ze in een interview. Daarentegen klinkt hij nu wel op de voorgrond. De Vijfde symfonie is een hoogromantisch, vaak opzwepend werk – ook als die eerste vier beroemde tonen uitgestorven zijn.

Beethovens Vijfde.. de symfonie der symfonieën

Dit klassiek concert gaat door op 12 april (Pasen) in Amsterdam, Het Concertgebouw; 13 april (Paasmaandag) in Koksijde, O.L.V.-Ter Duinenkerk.

Programme

Max Bruch 1838-1920 | Vioolconcerto nr. 1, op. 26
Ludwig van Beethoven 1770-1827 | Symfonie nr. 5, op. 67
 

Cookies
symfonieorkest.be gebruikt cookies om zijn webdiensten te verbeteren.
Meer informatie