Symfonieorkest Vlaanderen

Thank you Estonia!

Door het thuisland van de chef-dirigent

Al drie seizoenen ontvangen wij chef-dirigent Kristiina Poska in onze thuishaven Muziekcentrum De Bijloke Gent en tourden met haar al door Vlaanderen, Brussel, Wallonië en onze buurlanden Nederland en Frankrijk. Eind maart 2022 werden de rollen omgekeerd en trokken wij met het hele orkest naar haar thuisland: Estland. We speelden concerten in Pärnu Concert Hall, Vanemuise Concert Hall Tartu en Estonia Concert Hall Tallinn.

Nils Mönkemeyer - (c) Kalev Lilleorg/Eesti Kontsert

Op het programma

Deze tournee vormde het sluitstuk van onze Beethoven 6 tournee. Behalve de Pastorale van Ludwig van Beethoven, stond het weinig uitgevoerde Concerto voor Altviool van William Turner Walton op het programma. Solist Nils Mönkemeyer schitterde met deze schat uit het Engelse repertoire en plaatste de altviool in de spotlights. Het concert opende met een nieuwe compositie voor orkest 'Proteus' Pulse' van de Est Ülo Krigul. 

Ülo Krigul - (c) Kalev Lilleorg/Eesti Kontsert

Luister mee

Het slotconcert in Estonia Concert Hall, Tallinn, op zaterdag 1 april 2022 werd uitgezonden op de Estse klassieke radiozender Klassikaraadio. Herbeluister het volledige concert vanaf 00:06:30.

Luister hier naar het concert