Muziek in het UZ Gent Kinderziekenhuis

Live muziek in de gangen van het Kinderziekenhuis

 
Gent, 5 juni 2019 – Symfonieorkest Vlaanderen en het UZ Gent slaan vandaag opnieuw de handen in elkaar. Musici van Symfonieorkest Vlaanderen trekken naar het Kinderziekenhuis en de dienst Kinder- en jeugdpsychiatrie en verrassen er de kinderen en jongeren een hele dag met klassieke muziek. De kinderen maken kennis met het orkest en haar instrumenten, tijdens een workshop slagwerk gaan ze samen trommelen, en op de verschillende afdelingen genieten de kinderen en hun bezoekers van intieme miniconcerten.Weg uit de concertzaal

Dit project maakt deel uit van een reeks outreachinitiatieven waarbij de musici van Symfonieorkest Vlaanderen op stap gaan en via muziek bruggen bouwen.


Frederik Styns, intendant van Symfonieorkest Vlaanderen: “De muziek die we maken is een basisrecht voor eenieder. We hebben een maatschappelijke rol te vervullen en richten ons daarom niet alleen op het publiek dat we bereiken op het podium, maar gaan ook graag aankloppen bij diegenen die we - omwille van diverse redenen - niet bereiken in de concertzaal. De kinderen die verblijven in het Kinderziekenhuis van het UZ Gent dompelen we met veel plezier, enthousiasme én met een warm hart onder in onze wereld van creativiteit en fantasie. Wat we brengen is geen geneesmiddel, maar tovert hopelijk wel een (helende) glimlach op de gezichten. UZ Gent staat o.a. bekend om haar kwalitatieve zorg en dienstverlening. Ook met onze muziek dragen wij zorg voor de medemens. Ik ben bijzonder verheugd dat we vanuit onze gedeelde waarden iets kunnen betekenen voor elkaar.”
 

De buitenwereld binnen het Kinderziekenhuis brengen

Het UZ Gent heeft een goed zorgplan voor kinderen die opgenomen zijn in het Kinderziekenhuis of op de afdeling Kinder- en jeugdpsychiatrie: pedagogische medewerkers bereiden de kinderen dagelijks voor op onderzoeken en behandelingen, er is spelbegeleiding... Maar wanneer een organisatie als Symfonieorkest Vlaanderen zich aanbiedt, dan wordt die met open armen ontvangen: muziek brengen in een ziekenhuis doorbreekt echt wel het ziek zijn.

Prof. dr. Sabine Van daele, diensthoofd van het Kinderziekenhuis: “Ik denk dat iedereen aanvoelt dat kunst troostend is en veel kan losmaken. Het tovert vaak een grote glimlach op de gezichten van onze patiëntjes. We vinden het ook belangrijk om de wereld van buiten het ziekenhuis naar binnen te brengen. Zo wordt klassieke livemuziek ook hier toegankelijk.”
 

  

  © Thomas Verfaille

 
OVER HET UZ GENT – Het UZ Gent is met ruim 3000 patiënten per dag en bijna 6000 medewerkers een van de grootste en meest gespecialiseerde ziekenhuizen in Vlaanderen. Patiënten kunnen er terecht voor hooggespecialiseerde, kwalitatieve zorg in een volledig aanbod van medische expertise. Als universitair centrum investeert het UZ Gent gericht in kwaliteit, wetenschappelijk onderzoek, opleiding en klantvriendelijke dienst- verlening. Het ziekenhuis werkt intensief samen met de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent. Meer info op www.uzgent.beContact

Wiske Renders
Marketing & Communicatie
+32(0)468 24 34 44
wiske.renders@symfonieorkest.be

Cookies
symfonieorkest.be gebruikt cookies om zijn webdiensten te verbeteren.
Meer informatie