Symfonieorkest Vlaanderen

Swinging Thirties

David Reiland, Frank Braley & Eric Le Sage
do 11 mei - zo 21 mei
11 mei
-
21 mei

Milhaud | Le Boeuf sur le Toit, Op. 58
Poulenc | Concerto voor twee piano’s in d
Gershwin | Porgy and Bess Fantasy

Welkom in het Montmartre van de jaren dertig: muziek zou dansen, spelen en dromen. En anders moest ze zwijgen! Compris? Pianisten Frank Braley en Eric Le Sage brengen ‘hun’ Poulenc met een gracieuze je-ne-sais-quoi: speels en soepel, verrassend en veranderlijk. Met een perfect getimede knipoog, een warme scheut eau de vie en een elegante wolk sigarenrook. 

Weefde Poulenc in zijn concerto jazz, Mozartiaanse melodieën en ritmes uit de Balinese gamelan vrolijk aan elkaar. Dan zocht collega tooghanger Milhaud de inspiratie liever in Brazilië. De broeierige ritmes van Rio de Janeiro vormen de muzikale horizon van een ballet dat lekker buiten de lijnen van de werkelijkheid kleurt. 

Gershwin wilde aan de andere kant van de oceaan graag serieus genomen worden als klassieke componist, maar floreerde vooral op Broadway. Zijn opera Porgy and Bess is het ronduit geniale resultaat van die spreidstand. De Belgische dirigent David Reiland staat met dit programma na een zinderende samenwerking in 2021 opnieuw voor het orkest. Cheers!

swingende ritmes & speelse melodieën

Programma

duur concert → 1 u 30 min
inclusief 20 min pauze

Darius Milhaud 1892-1974 | Le Boeuf sur le Toit, Op. 58
Francis Poulenc 1899-1963 | Concerto voor twee piano’s in d   
George Gershwin 1898-1937 | Porgy and Bess Fantasy (arrangement Iain Farrington)


Dit klassiek concert gaat door op 11 mei in Brugge, Concertgebouw; 13 mei in Gent, Muziekcentrum De Bijloke; 14 mei in Amsterdam, Muziekgebouw aan ‘t IJ; 20 mei in St. Vith, Triangel; 21 mei in Antwerpen, DE SINGEL.


 

Uitvoerders