Martijn opent met Dvořák

Martijn Dendievel & Tanguy de Williencourt
OPENINGSCONCERT
do 5 okt - za 14 okt
5 okt
-
14 okt

Lemay augur ~  creatie in het kader van SOV Composers’ Academy 

Tsjaikovski Concerto voor piano nr. 1, op. 23   

Dvořák Symfonie nr. 7, op. 70

Martijn Dendievel treedt de komende drie seizoenen aan als associate conductor bij SOV! Prachtig nieuws om het seizoen mee te openen. De muzikanten van het orkest zagen hem de afgelopen jaren uitgroeien tot een van dé meest beloftevolle dirigenten van het moment: gedreven, sensitief, goedlachs en in het bezit van een adembenemende muzikale diepgang. To be continued!

Martijn stippelde voor zijn gastdirigentschap een spannend artistiek traject uit met een volgspot op Oost-Europa en de muziek van Antonín Dvořák. Zijn Zevende Symfonie, vol Boheemse thema’s en persoonlijke tragiek, is het fascinerende startpunt.

Tsjaikovski, vriend en bewonderaar van Dvořák, putte uit een heel andere bron voor zijn Eerste Pianoconcerto: overdonderend romantisch met kosmopolitische flair. Pianist Tanguy de Williencourt, bekend van zijn Franck-opname met het orkest, zorgt met zijn evenwichtige spel, levendige ritmiek en poëtische kracht voor een verrassende lezing.

openingsconcert concertseizoen 2023-24

Programma

duur concert → 2u
inclusief 20min pauze

Murielle Lemay (°1990)

augur ~  creatie in het kader van SOV Composers’ Academy 

Meer over dit traject voor jonge componisten

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (1840-1893)

Concerto voor piano nr. 1, op. 23   

Antonín Dvořák (1841-1904)

Symfonie nr. 7, op. 70 

Programmaboekje


Dit klassieke concert gaat door op 5 oktober in Concertgebouw Brugge, 6 oktober in CC Zwaneberg Heist-op-den-Berg, 8 oktober in DE SINGEL Antwerpen en 14 oktober in Muziekcentrum De Bijloke Gent.


 

Credits

Martijn Dendievel

dirigent

Symfonieorkest Vlaanderen

orkest

Tanguy de Williencourt

piano