Requiem

Kristiina Poska & Estonian Philharmonic Chamber Choir
vr 23 feb - zo 3 mrt
23 feb
-
3 mrt

Kõrvits Kreek’s Notebook    

Mozart Requiem, KV 626 

Een dodenmis geschreven op de rand van het eigen sterfbed. Meer had de menselijke verbeelding niet nodig om rond Mozarts Requiem een onweerstaanbare mythe te weven. Maar ook zonder de toverkracht van de mythe brengen Mozarts klanken ontroering teweeg – bij telkens nieuwe luisteraars. Het is muziek die bovenal eerbied ademt: voor het verleden, voor het heden, maar ook voor de dood. Met vurige angst, maar ook dansend verlangen en ten slotte voorzichtige troost. 

Chef-dirigent Kristiina Poska nodigt opnieuw haar landgenoten van het Estonian Philharmonic Chamber Choir uit. Samen met een knap solistenkwartet tekenen ze voor een fijnbesnaarde vertolking. Daarnaast brengt het koor ook het intrigerende Kreek’s Notebook van de Estse componist Tõnu Kõrvits mee. Opgevat als een zakboek vol Estse volkshymnes, vergeten muziek die nauw verweven is met de geschiedenis van het land. Kõrvits boetseert er hypnotische klanklandschappen mee, vol weemoed en subtiele harmonische kleuren.

een onweerstaanbare mythe

Programma

duur concert → 1u 50min
inclusief 20 min pauze

Tõnu Kõrvits (°1969)

Kreek’s Notebook   

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Requiem, KV 626 (Süssmayr)


Dit klassieke concert gaat door op 23 februari 2024 in De Spil Roeselare, 24 februari 2024 in Muziekcentrum De Bijloke Gent, 25 februari 2024 in Le Nouveau Siècle Lille, 26 februari 2024 in Paleis voor Schone Kunsten Brussel, 28 februari 2024 in Musis Arnhem, 29 februari 2024 in Concertgebouw Brugge, 1 maart 2024 in Muziekgebouw aan ’t IJ en 3 maart 2024 in DE SINGEL Antwerpen.


 

Credits

Kristiina Poska

dirigent

Symfonieorkest Vlaanderen

orkest

Kadi Jürgens

mezzosopraan

Estonian Philharmonic Chamber Choir

koor

Yena Choi

sopraan

Denzil Delaere

tenor

Christian Immler

bas