ODE AAN DE EERSTE MAANLANDING

Naar de, maan

met Kristiina Poska & ruimtevaarder André Kuipers
20 jul
-
21 jul

Een concert als ode aan de eerste maandlanding, precies 50 jaar geleden. Met Symfonieorkest Vlaanderen neemt André Kuipers u mee op een ruimtereis vol ontdekkingen.

André Kuipers en Symfonieorkest Vlaanderen nemen u mee op een magische ruimtereis naar de maan, waar precies vijftig jaar geleden – op 20 juli 1969 – de mens voor het eerst landde. Beelden, verhalen en muziek van Richard Strauss, John Williams en meer.
 

André Kuipers

André Kuipers zag het universum zoals maar weinigen het zagen: vanuit de ruimte. Tijdens twee missies cirkelde hij om de aarde – en zag zo ook de maan van dichtbij. Kuipers is dan ook dé spreekstalmeester voor het gouden jubileum van de eerste maanlanding. Want precies vijftig jaar geleden – op 20 juli 1969 – vond die ‘small step’ van Neil Armstrong plaats. Met Symfonieorkest Vlaanderen neemt Kuipers u mee op een ruimtereis vol ontdekkingen.
 

50 jaar na de eerste maanlanding

In een online logboek deelde André Kuipers de muziek die hij draaide tijdens zijn ruimtemissies. Op Missiedag 115 (13-04-2012) was dat James Horners iconische soundtrack bij Apollo 13. Vandaag speelt Symfonieorkest Vlaanderen deze en andere ‘space’ muziek. U ziet met Strauss’ ontzagwekkende Also sprach Zarathustra de zon opgaan, en reist met John Williams door de dampkring. Er zijn odes aan de maan van Debussy en Dvořák. André Kuipers laat bijzondere beelden zien van de maanlanding, en vertelt erover zoals alleen hij dat kan. Ervaar de kracht en de emotie van deze ‘giant leap for mankind’.

Een magische ruimteruis met odes aan de maan van Debussy & Dvořák

Cookies
symfonieorkest.be gebruikt cookies om zijn webdiensten te verbeteren.
Meer informatie