Samen Groter!

Open repetities & workshops voor 3e kleuterklas & 1ste leerjaar

Symfonieorkest Vlaanderen organiseert i.s.m. Muziekcentrum De Bijloke open repetities voor kinderen uit de derde kleuterklas en het eerste leerjaar. Een hele belevenis: luisteren naar een echt orkest met veel instrumenten in een grote concertzaal met meer dan 600 stoelen! De kinderen mogen niet alleen kijken en luis­teren, maar ook meedoen.

Bij aankomst maken we eerst tijd voor een korte kennismaking door middel van een ‘spel’. Vervolgens starten we met de workshop. Samen met een muziekdocent doen de kinderen allerlei muzikale activiteiten en creëren ze hun eigen muziekstuk met boomwhackers. Hierna gaan we de ‘echte’ concertzaal binnen waar we kennismaken met het orkest en ons aangeleerde stukje met orkest (én dirigent) mogen spelen. Reuze-spannend! Daarna nemen we plaats op kussentjes tussen de orkestmusici en geven we onze oren en ogen de kost tijdens de repetie. Uiteraard is alles op kindermaat, we maken er samen een fijn avontuur van!
 

Duur: +/- 90 minuten
Aantal leerlingen: één klas (+/- 25 lln.) per workshop
 

Lesmap

Uiteraard is alles op kindermaat, we maken er samen een fijn avontuur van! Vooraf ontvangt de leerkracht een lesmap met talloze ideetjes en aanzetten rond het thema 'Samen groter, samen vormen we een groter geheel'.
 

Info & reservaties

Stijn Heyvaert (Muziekcentrum De Bijloke Gent)
educatie@debijloke.be
09 323 61 01

Wie gaat mee op muzikale ontdekkingsreis?

Voorstellingen in deze reeks

Cookies
symfonieorkest.be gebruikt cookies om zijn webdiensten te verbeteren.
Meer informatie