Symfonieorkest Vlaanderen

Martijn Dendievel

dirigent

Martijn (°1995) studeerde muziek- schriftuur, cello en orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. In 2014 vertrok hij in het kader van het erasmus- Programma naar het Duitse Weimar. Na een jaar studeren bij Prof. Nicolás Pasquet werd hij opgenomen in de gerenommeerde ‘Weimarer Dirigentenschmiede’ en zet daar sinds september 2015 zijn opleiding verder. Masterclasses bezocht hij bij Bernard Haitink, Christian Thielemann, Edo de Waart en Iván Fischer. Hij is tevens lid van het ‘Dirigenten- forum des Deutschen Musikrates’.

Gedurende meerdere seizoenen legde Martijn Dendievel een traject af als assistent-dirigent. Het traject bestaat uit verschillende fases, gaande van meevolgen van repetities en assisteren van de chef-dirigent, over het dirigeren van familievoorstellingen en schoolvoorstellingen en het begeleiden van projecten rond talentontwikkeling, outreach en educatie, tot het dirigeren van volwaardige concertproducties. 

Als ‘associate conductor’ blijft Dendievel verantwoordelijk voor enkele projecten rond talentontwikkeling, waaronder het jeugdorkest SOV Young. Daarnaast neemt hij vanaf seizoen 2023–24 drie opeenvolgende seizoenen een concertproductie voor zijn rekening met als uitgangspunt het symfonische oeuvre van Antonín Dvořák. 

www.martijndendievel.com

Wouter Maeckelberghe