Symfonieorkest Vlaanderen

Martijn Dendievel

dirigent

Martijn Dendievel ging in het voorjaar 2018 van start als assistent-dirigent bij Symfonieorkest Vlaanderen. Het orkest biedt hem zo de kans om te leren en te groeien, ervaring op te bouwen en zich de uiteenlopende aspecten van het dirigentschap eigen te maken.

Martijn (°1995) studeerde muziekschriftuur, cello en orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. In 2014 trok hij in het kader van het ERASMUS-programma naar het Duitse Weimar. Na een jaar studeren bij Prof. Nicolás Pasquet werd hij opgenomen in de gerenommeerde Weimarer Dirigentenschmiede en zet daar sinds september 2015 zijn opleiding verder. Masterclasses bezocht hij bij Bernard Haitink, Christian Thielemann, Edo de Waart en Simone Young. Hij is tevens lid van het Dirigentenforum des Deutschen Musikrat. In december 2018 won hij de eerste prijs van de MDR-dirigentenwedstrijd en in september 2019 zowel de eerste alsook de publieksprijs van de Louis Spohr dirigentenwedstrijd in Kassel.

Over een aantal seizoenen heen assisteert Martijn Dendievel de chef-dirigent, neemt hij repetitiemomenten voor zijn rekening en leidt hij muzikaal een aantal projecten. Hoogtepunt in 2019 was zijn debuut met Symfonieorkest Vlaanderen in Het Concertgebouw Amsterdam.

"De ervaring die ik nu en volgende seizoenen bij Symfonieorkest Vlaanderen kan opdoen, zal zonder twijfel een enorme verrijking en stimulans betekenen".

www.martijndendievel.com

Wouter Maeckelberghe

Speelt in