Symfonieorkest Vlaanderen

Nicolò Umberto Foron

dirigent

Nicolò Umberto Foron is een jonge Italiaans-Duitse dirigent, pianist en componist. Op tienjarige leeftijd werd hij ontdekt door Jorma Panula en wordt nu al geprezen om zijn veelzijdige concertprogramma's en efficiënte repetities.

Onder meer aan de Järvi Academy in Estland kreeg Nicolò de kans om met professionele orkesten te werken en betrokken te zijn bij concerten en masterclasses. Hier ontwikkelde hij zijn dirigeerstijl en kon ook ruime ervaring opdoen in symfonisch, opera- en hedendaags repertoire.

Enkele recente en toekomstige highlights op zijn artistieke pad: dirigeren op het Grachtenfestival en op het Opera Forward Festival in samenwerking met De Nationale Opera Amsterdam; Beethoven 7 opnemen in de Abbey Road Studios met het Royal College of Music Symphony Orchestra (2019), debuut met het Noord-Nederlands Orkest (maart 2021) en het Newbury Spring Festival (zomer 2021). 

Nicolò is beurshouder van Talent Unlimited - Londen, door de Duitse Academische Uitwisselingsdienst DAAD en het Prins Bernhard Cultuurfonds.