Symfonieorkest Vlaanderen

Kevin Hendrickx

dirigent

Kevin Hendrickx (1991) studeert compositie en directie aan het Koninklijk Conservatorium Gent bij Daan Janssens en Kristiina Poska. Als dirigent is hij momenteel verbonden aan Continuo, Leuvens Universitair Koor en Roeselaars kamerkoor. 

Voorafgaand aan zijn studies aan het conservatorium Gent volgde Kevin koor- en orkestdirectie bij Geert Hendrix en Bart Piqueur. Hij nam deel aan masterclasses bij dirigenten als Martin Sieghart, Alexander Polyanichko en Dejan Savić.

De voorbije jaren werkte hij samen met o.a. het Moravisch Filharmonisch Orkest, Budapest Symphony Orchestra MAV, London Classical Soloists, Youth Orchestra Sint-Petersburg, Orchestra da camera Fiorentina, Symfonieorkest van KASK & Conservatorium Gent en het orkest van de Bulgaarse Staatsopera Stara Zagora. Naast zijn werk als orkestdirigent is hij ook actief als koordirigent bij verscheidene Belgische koren en is hij volgend seizoen aan het werk te zien met het Kammerchor Stuttgart. 

Zijn voorliefde voor de hedendaagse klassieke muziek leidde tot samenwerkingen met het Nemø ensemble, het SPECTRA ensemble en de creatie van verschillende nieuwe werken aan het Gentse conservatorium onder zijn leiding. Ook binnen de programmaties met zijn eigen ensembles vervult 20e en 21e-eeuwse repertoire een grote rol.

In seizoen 2021-22 nam Kevin deel aan de FSO-SPECTRA Conducting Masterclass.

Werner Roelandt