Wouter Maeckelberghe

Martijn Dendievel associate conductor

Martijn Dendievel, ‘associate conductor’ bij Symfonieorkest Vlaanderen

Martijn Dendievel ging in het voorjaar 2018 van start als assistent-dirigent bij Symfonieorkest Vlaanderen. Vanaf seizoen 2023–24 zal Dendievel zijn assistentschap bij het orkest verder zetten als ‘associate conductor’. Tijdens die periode zal hij zich toeleggen op het oeuvre van Dvořák. Van 13 t/m 19 januari 2022 dirigeert hij ‘Uit de Nieuwe Wereld’ met het orkest. 

‘Associate conductor’ bij SOV

Het orkest biedt Martijn Dendievel sinds 2018 de kans om te leren en te groeien, ervaring op te bouwen en zich de uiteenlopende aspecten van het dirigentschap eigen te maken. Als ‘associate conductor’ blijft Dendievel verantwoordelijk voor enkele projecten rond talentontwikkeling, waaronder het jeugdorkest SOV Young. Daarnaast neemt hij vanaf seizoen 2023–24 drie opeenvolgende seizoenen een concertproductie voor zijn rekening met als uitgangspunt het symfonische oeuvre van Antonín Dvořák. 

→ Lees meer over Martijn Dendievel en zijn traject als assistent-dirigent.

Martijn Dendievels internationale parcours

Martijn Dendievel gooit al langer hoge ogen, ook internationaal. Onder zijn belangrijkste recente verwezenlijkingen horen: winnaar Deutscher Dirigentenpreis van de Duitse Muziekraad (2021); eerste prijs Conductors' Academy georganiseerd door het Tonhalle- Orchester Zürich en Paavo Järvi (2021); plaatsing voor de International Conducting Competition Rotterdam (vindt plaats in 2022). Begin 2022 maakte hij bekend aan te sluiten bij het internationaal gerenommeerde agentschap IMG Artists.

Zie Martijn Dendievel aan het werk

Van 13 t/m 19 januari 2022 dirigeert Martijn Dendievel ‘A New World’, de eerste officiële productie voor Symfonieorkest Vlaanderen die hij zelfstandig leidt. Hij doet dat in het gezelschap van Nederlandse stervioliste Rosanne Philippens in Concertgebouw Brugge, Muziekcentrum De Bijloke Gent, DE SINGEL Antwerpen en Stadsschouwburg Kortrijk.

→ meer over de concertreeks