Symfonieorkest Vlaanderen
Wouter Maeckelberghe

lof voor cd César Franck

Recent namen we twee werken van Belgische componist César Franck op: Les Djinns en Variations Symphoniques. We deden dit samen met de briljante Franse pianist Tanguy de Williencourt voor het label Mirare. 

Luister mee!

Achter de schermen bij de opname

Lovende internationale reviews

"In alle stukken overtuigt de Williencourt met zijn ingenieuze, sterk gedifferentieerde klankregie en zijn creatieve intelligentie, die de christelijke verlossingsgedachte van Franck suggestief in klank omzet. Symfonieorkest Vlaanderen onder leiding van de Estse Kristiina Poska zorgt voor een geweldige ondersteuning."

Rondo Magazin

"Franck beschreef zijn weinig bekende "Les Djinns" als een symfonisch gedicht, hoewel je zou kunnen zeggen dat de veeleisende pianopartijen het eerder een pianoconcerto in een beweging maken. Uit Williencourt's dramatische spel valt af te leiden dat hij de piano ziet als de echte hoofdrolspeler; zijn spel brengt de horror en de angst van het verhaal volledig over."

The Classic Review 

"... het succes van deze onderneming (is) te danken aan Symfonieorkest Vlaanderen onder de gezaghebbende en dynamische leiding van zijn Estse dirigente Kristina Poska."

Crescendo Magazine

Choc de Classica!

In het augustus-nummer van het Franse tijdschrift Classica bekroonde de redactie de cd met een Choc de Classica. Klik de foto's hieronder aan om de artikels op full screen te lezen.