Symfonieorkest Vlaanderen

Tel af naar de SOV Conducting Masterclass

Elias Peter Brown, Aleksandra Melaniuk en Kevin Hendrickx: deze drie dirigenten zullen deelnemen aan de SOV Conducting Masterclass. Deze internationale masterclass voor jonge dirigenten is ondertussen aan haar derde seizoen toe. Nieuw deze editie is dat de jonge beloftes zich naast Ludwig van Beethoven ook over hedendaags klassiek repertoire zullen buigen.

Leerling en meester, zij aan zij

Kristiina Poska, chef-dirigent van Symfonieorkest Vlaanderen, zal de dirigenten onder haar vleugels nemen tijdens de Beethoven-sessies. Nadien buigen de studenten zich samen met Ensemble SPECTRA en artistiek leider Filip Rathé over hedendaagse muziek voor ensemble.

Gratis slotconcert

Als finale van de masterclass namen de drie kandidaten om de beurt plaats voor het orkest in een finaal slotconcert in Muziekcentrum De Bijloke. Woon dit bijzondere moment live bij. Tickets zijn gratis, maar dienen wel op voorhand gereserveerd te worden.

Je zal het slotconcert ook via een livestream op Facebook kunnen volgen en nadien herbekijken via de website.

Reseveer je gratis ticket

 

Meer over de SOV Conducting Masterclass

 


De SOV Conducting Masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met Muziekcentrum De Bijloke Gent. Dit project geniet de steun van de Vlaamse Gemeenschap en wordt een warm hart toegedragen door het Dirigentenforum des Deutschen Musikrates.