Wouter Maeckelberghe

5 redenen om voor een abonnement te kiezen

5 redenen om voor een abonnement te kiezen

De voordeligste formule om van alle concerten te genieten? Dat blijft een abonnement. Je geniet een jaar lang van al onze concerten aan de beste tarieven. We bieden deze formule aan in Antwerpen, Brugge en Gent. Abonnees en absolute fans van het orkest Franck, Renée, Romain, Frans en Lieve delen waarom zij elk jaar op rij voor een abonnement kiezen.

1) Je geniet van de voordeligste prijs

Met een abonnement bespaar je per ticket 20%. Op een reeks van 7 concerten is dat een aanzienlijk voordeel. Wist je dat je bovendien ook 20% korting geniet op extra losse tickets? Handig als je iemand wil laten kennismaken met het orkest.

“Ik neem al jaren een duo abonnement. Het eerste ticket is voor mezelf, het tweede doe ik cadeau aan een familielid, vriend, kennis of oud-collega. Het doet me deugd een van mijn vele passies te kunnen delen met mensen die ik waardeer. Samen maak je herinneringen waar je nog lang op terug kan komen.” R.H. 

2) Je hebt keuze uit de beste zitplaatsen

De abonnementenverkoop start voor de losse kaartverkoop. Op die manier heb je als eerste keuze uit de beste plaatsen. In Concertgebouw Brugge hoort bij een abonnement een vaste zitplaats. Je zit elk concert op dezelfde plaats en krijgt de kans om deze plaats elk seizoen opnieuw te reserveren.

“Na al die jaren kennen we de concertzaal op ons duimpje. We zouden haast geblinddoekt de weg kunnen vinden naar onze plaatsen op het eerste balkon (lacht). Dat zorgt voor een ontspannen en haast huiselijke sfeer.” F.B.

3) Je bouwt een persoonlijke band op met het orkest

Met elk concert verruim je je kennis over het orkest. Een nieuwe gastdirigent die het over een andere boeg gooit? Is de eerste klarinet een keertje ziek? Een nieuw gezicht bij de cello’s? Het orkest kent geen geheimen voor jou. 

“Ieder concert groeit mijn kennis over de klank én de mensen van het orkest. Als ik hen tijdens de pauze of na het concert tegenkom, kan ik gemeend een compliment delen. Ik heb het gevoel dat ik deel uitmaak van een hechte groep.” L.P.

4) Je ontdekt nieuwe muziek

Symfonieorkest Vlaanderen combineert tijdloze klassiekers met te ontdekken parels. Denk aan nieuwe creaties van jonge componisten, symfonieën uit verre landen of werken die onterecht tussen de plooien van de muziekgeschiedenis gevallen zijn.

“Onbekend is onbemind. Als mens heb je de neiging om terug te grijpen naar oude favorieten. Maar er is zoveel moois te ontdekken! Mijn muziekkennis is enorm gegroeid sinds ik een abonnement heb. Ik heb er bijvoorbeeld mijn nieuwe liefde voor hedendaags klassiek aan te danken. Wist ik vroeger niet waar te beginnen, heb ik nu een ingang naar een heel nieuw repertoire. Een verrijking waardoor ik ook de oude meesters in een nieuw licht zie!” F.D.M.

5) Vaste afspraken maken vaste vrienden

De concertzaal is een ontmoetingsplek. Gelijkgestemde zielen komen er naartoe om samen te genieten van symfonische muziek. Als abonnee schrijf je eenmaal alle data in je agenda en vervolgens heb je een heel seizoen vol hoogtepunten om naar uit te kijken. Een vaste afspraak met het orkest, en met de andere abonnees. 

“Samen naar muziek luisteren schept een band. Je komt elke maand dezelfde mensen tegen aan de tram op weg naar het concert, in de zaal op de stoelen naast je of in het Grand Café achteraf. Je raakt aan de praat over wat je samen beleefd hebt. Dat groeit soms uit tot warme vriendschappen.” R.B.


Meer weten over onze abonnementen?

Abonnement in Brugge

Abonnement in Gent

Abonnement in Antwerpen