Masterclasses

i.s.m. KASK & Conservatorium / School of Arts

In het voorjaar van 2018 gingen onze aanvoerders o.l.v. dirigent Karel Deseure voor de eerste keer aan de slag met studenten van het Gentse Conservatorium. Aan de hand van repertoirestukken kregen de studenten inzicht in de werking van een orkest: de communicatie tussen dirigent en orkestleden/concertmeester, het contact tussen lessenaaraanvoerders en hun groep, en de verhouding tussen de verschillende spelersgroepen. Deze samenwerking wordt dit seizoen verdergezet.

Tijdens de producties Tripel Beethoven (najaar 2018) en Firebird (voorjaar 2019) nemen de studenten van het Gentse Conservatorium plaats op het podium van Muziekcentrum De Bijloke, en werken zij aan zij met musici van Symfonieorkest Vlaanderen. Afsluiten doen we met een publiek toonmoment.
 

Publieke toonmomenten op:

  • vrijdag 23 november 2018 om 12u45
    o.l.v. de Estse dirigente Kristiina Poska
     
  • vrijdag 8 februari 2019 om 12u45
    o.l.v. de Amerikaanse dirigent Case Scaglione

in Muziekcentrum De Bijloke i.s.m. KASK & Conservatorium / School of Arts.

Talentontwikkeling

Jong talent én talentontwikkeling krijgen bij Symfonieorkest Vlaanderen alle aandacht. Nieuwe trajecten zorgen voor extra ondersteuning en begeleiding. Beloftevolle dirigenten, componisten, solisten en orkestmusici worden aan de start van hun carrières geïnspireerd, gemotiveerd en geënthousiasmeerd. Samen met de jonge garde bouwen we aan de toekomst!

Cookies
symfonieorkest.be gebruikt cookies om zijn webdiensten te verbeteren.
Meer informatie