SOV-Express

De muziek die we maken is een basisrecht voor eenieder. Symfonieorkest Vlaanderen is maatschappelijk ge├źngageerd en kijkt ookt naar de wereld buiten de concertzaal! Onder de noemer SOV-Express gaan onze musici op stap om via muziek bruggen te bouwen.

Muziek in het Kinderziekenhuis UZ Gent

Symfonieorkest Vlaanderen en het UZ Gent slaan 1 x per jaar de handen in elkaar. Musici van Symfonieorkest Vlaanderen trekken naar het Kinderziekenhuis en verrassen er de kinderen en jongeren een hele namiddag met klassieke muziek! Er wordt kennis gemaakt met het orkest en haar instrumenten, tijdens een workshop slagwerk wordt samen getrommeld, en op de verschillende afdelingen vinden intieme mini-concerten plaats.

  

  © Thomas Verfaille


Intendant Frederik Styns:
 

“De muziek die we maken is een basisrecht voor eenieder. We hebben een maatschappelijke rol te vervullen en richten ons daarom niet alleen op het publiek dat we bereiken op het podium, maar gaan ook graag aankloppen bij diegenen die we - omwille van diverse redenen - niet bereiken in de concertzaal. De kinderen die verblijven in het Kinderziekenhuis van het UZ Gent dompelen we met veel plezier, enthousiasme én met een warm hart onder in onze wereld van creativiteit en fantasie. Wat we brengen is geen geneesmiddel, maar tovert hopelijk wel een (helende) glimlach op de gezichten. UZ Gent staat o.a. bekend om haar kwalitatieve zorg en dienstverlening. Ook met onze muziek dragen wij zorg voor de medemens. Ik ben bijzonder verheugd dat we vanuit onze gedeelde waarden iets kunnen betekenen voor elkaar.”


  © Belga


Het UZ Gent is met ruim 3000 patiënten per dag en bijna 6000 medewerkers een van de grootste en meest gespecialiseerde ziekenhuizen in Vlaanderen.

Cookies
symfonieorkest.be gebruikt cookies om zijn webdiensten te verbeteren.
Meer informatie