SOV-Express

De muziek die we maken is een basisrecht voor eenieder. Symfonieorkest Vlaanderen is maatschappelijk geëngageerd en kijkt ookt naar de wereld buiten de concertzaal! Onder de noemer SOV-Express gaan onze musici op stap om via muziek bruggen te bouwen.

Muziek in Nieuw Gent

Mais Quelle Chanson en Symfonieorkest Vlaanderen slaan de handen in elkaar, en nemen kinderen uit Nieuw Gent mee op een reis door het leven via verhalen, muziek en klank. Het 3 maanden-traject start op 2 oktober 2019 en eindigt in december met een publiek toonmoment in Nieuw Gent.

 


In 2020 brengt Gent een jaar lang hulde aan Van Eyck, de Vlaamse meester die onlosmakelijk met onze stad verbonden is door zijn wereldberoemd meesterwerk: Het Lam Gods. Dit themajaar heeft als titel 'OMG! Van Eyck was here' en kadert in een overkoepelend project waarbij verscheidene partners binnen en buiten Gent betrokken zijn. 

Symfonieorkest Vlaanderen en Mais Quelle Chanson bundelen hun krachten en nemen kinderen uit Nieuw Gent mee op een artistieke en muzikale reis. Tijdens de workshops vertrekken we vanuit een stomme animatiefilm, kortfilm of videobeelden die rechtstreeks of onrechtstreeks verwijzen naar Van Eyck en zijn werk. De kinderen voorzien i.s.m. muzikanten van Symfonieorkest Vlaanderen en kunstenaars van Mais Quelle Chanson de beelden van bruitage, muziek, liedjes en tekst.

Het 3 maanden-traject eindigt met een voorstelling voor publiek. Er worden toonmomenten georganiseerd in december 2019 en het Van Eyck jaar in 2020 (data nader te bepalen). 

 

Cookies
symfonieorkest.be gebruikt cookies om zijn webdiensten te verbeteren.
Meer informatie