Samen groter!

Open repetities voor 3e kleuterklas & 1ste leerjaar

Symfonieorkest Vlaanderen organiseert i.s.m. Muziekcentrum De Bijloke open repetities voor kinderen uit de derde kleuterklas en het eerste leerjaar. Een hele belevenis: luisteren naar een echt orkest met veel instrumenten in een grote concertzaal met meer dan 900 stoelen! De kinderen mogen niet alleen kijken en luisteren, maar ook meedoen. 

Wie gaat mee op muzikale ontdekkingsreis?

Bij aankomst maken we eerst tijd voor een korte kennismaking door middel van een ‘spel’. Vervolgens starten we met de workshop. Samen met een muziekdocent doen de kinderen allerlei muzikale activiteiten en creëren ze hun eigen muziekstuk met boomwhackers. Hierna gaan we de ‘echte’ concertzaal binnen waar we kennismaken met het orkest en ons aangeleerde stukje met orkest (én dirigent) mogen spelen. Reuze-spannend! Daarna nemen we plaats op kussentjes tussen de orkestmusici en geven we onze oren en ogen de kost tijdens de repetie. Uiteraard is alles op kindermaat, we maken er samen een fijn avontuur van!
 

Duur: +/- 90 minuten
Aantal leerlingen: één klas (+/- 25 lln.) per workshop

Info & reservaties

Stijn Heyvaert
educatie@debijloke.be
09 323 61 01

Lesmap 'samen groter!'

In de lesmap vind je talloze ideetjes en aanzetten rond het thema 'Samen groter, samen vormen we een groter geheel', opdat je je leerlingen kan voorbereiden op wat komen gaat. Je kunt er naar believen activiteiten uithalen die passen bij je groep, hun voorkennis en interesses. De eerste opdracht is echter verplicht, omdat we daar tijdens de workshop op verder werken.

 

Cookies
symfonieorkest.be gebruikt cookies om zijn webdiensten te verbeteren.
Meer informatie