SOV-Express

Een reeks outreach initiatieven waarbij de musici van Symfonieorkest Vlaanderen op stap gaan en via muziek bruggen bouwen.

Kinderziekenhuis UZ Gent

Op 1 juni 2018 sloegen Symfonieorkest Vlaanderen en het UZ Gent de handen in elkaar. Musici van Symfonieorkest Vlaanderen trokken naar het Kinderziekenhuis en verrasten de kinderen en jongeren er een hele namiddag met klassieke muziek! Er werd kennis gemaakt met het orkest en haar instrumenten, tijdens een workshop slagwerk werd samen getrommeld, en op de verschillende afdelingen vonden intieme mini-concerten plaats.

© nw 


Intendant Frederik Styns:
 

“De muziek die we maken is een basisrecht voor eenieder. We hebben een maatschappelijke rol te vervullen en richten ons daarom niet alleen op het publiek dat we bereiken op het podium, maar gaan ook graag aankloppen bij diegenen die we - omwille van diverse redenen - niet bereiken in de concertzaal. De kinderen die verblijven in het Kinderziekenhuis van het UZ Gent dompelen we met veel plezier, enthousiasme én met een warm hart onder in onze wereld van creativiteit en fantasie. Wat we brengen is geen geneesmiddel, maar tovert hopelijk wel een (helende) glimlach op de gezichten. UZ Gent staat o.a. bekend om haar kwalitatieve zorg en dienstverlening. Ook met onze muziek dragen wij zorg voor de medemens. Ik ben bijzonder verheugd dat we vanuit onze gedeelde waarden iets kunnen betekenen voor elkaar.”
 


© Belga


Het Universitair Ziekenhuis Gent is één van de grootste en meest gespecialiseerde ziekenhuizen in Vlaanderen. 6.000 medewerkers zetten zich in om de dagelijks ruim 3.000 patiënten met de beste zorg te omringen.