Assistent-dirigent

Martijn Dendievel

Martijn Dendievel ging in het voorjaar 2018 van start als assistent-dirigent bij Symfonieorkest Vlaanderen. Het orkest biedt hem zo de kans om te leren en te groeien, ervaring op te bouwen en zich de uiteenlopende aspecten van het dirigentschap eigen te maken.

Martijn studeerde muziekschriftuur, muziektheorie, cello en orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Momenteel studeert hij aan de gerenommeerde Hochschule für Music Franz Liszt in het Duitse Weimar.
Over een aantal seizoenen heen zal Martijn Dendievel de chef-dirigent assisteren, repetitiemomenten voor zijn rekening nemen, en een aantal projecten muzikaal leiden. Dit traject zal finaliter uitmonden in het dirigeren van een heuse orkestproductie.

 

www.martijndendievel.com


"De ervaring die ik nu en volgende seizoenen bij Symfonieorkest Vlaanderen kan opdoen, zal zonder twijfel een enorme verrijking en stimulans betekenen".

Talentontwikkeling

Jong talent én talentontwikkeling krijgen bij Symfonieorkest Vlaanderen alle aandacht. Nieuwe trajecten zorgen voor extra ondersteuning en begeleiding. Beloftevolle dirigenten, componisten, solisten en orkestmusici worden aan de start van hun carrières geïnspireerd, gemotiveerd en geënthousiasmeerd. Samen met de jonge garde bouwen we aan de toekomst!

Cookies
symfonieorkest.be gebruikt cookies om zijn webdiensten te verbeteren.
Meer informatie