Muziek in Nieuw Gent

Mais Quelle Chanson en Symfonieorkest Vlaanderen slaan de handen in elkaar, en nemen kinderen uit de wijk Nieuw Gent mee op een reis door het leven via verhalen, muziek en klank. Want de muziek die we maken is een basisrecht voor eenieder.

Symfonieorkest Vlaanderen is maatschappelijk geëngageerd en kijkt ook naar de wereld buiten de concertzaal! Onder de noemer SOV-Express gaan onze musici op stap om via muziek bruggen te bouwen. 

Het leven is een lied

In 2020 brengt Gent een jaar lang hulde aan Van Eyck, de Vlaamse meester die onlosmakelijk met onze stad verbonden is door zijn wereldberoemd meesterwerk: Het Lam Gods. Dit themajaar heeft als titel 'OMG! Van Eyck was here' en kadert in een overkoepelend project waarbij verscheidene partners binnen en buiten Gent betrokken zijn. 

Symfonieorkest Vlaanderen en Mais Quelle Chanson bundelen hun krachten en nemen kinderen uit Nieuw Gent mee op een artistieke en muzikale reis. Tijdens de workshops vertrekken we vanuit een stomme animatiefilm, kortfilm of videobeelden die rechtstreeks of onrechtstreeks verwijzen naar Van Eyck en zijn werk. De kinderen voorzien i.s.m. muzikanten van Symfonieorkest Vlaanderen en kunstenaars van Mais Quelle Chanson de beelden van bruitage, muziek, liedjes en tekst.

Het 3 maanden-traject start op 2 oktober 2019 en eindigt met een voorstelling voor publiek. Er worden toonmomenten georganiseerd in december 2019 en het Van Eyck jaar in 2020 (data nader te bepalen).

Op zaterdag 30 november vond Fair Saturday plaats, een globaal initiatief dat de sociale impact van cultuur en de kunsten in de kijker zet. Muziekcentrum De Bijloke en Symfonieorkest Vlaanderen organiseerden, in samenwerking met Mais Quelle Chanson, een interactief benefietconcert ten voordele van De Broederij, een open ontmoetingsplek op de Standaertsite in Ledeberg. 

Kinderen en jongeren uit de wijk Nieuw Gent presenteerden samen met musici van Symfonieorkest Vlaanderen een toonmoment en lieten het publiek via zang, filosofie en muziek op een interactieve wijze actief kennismaken met hun prikkelende project.

Cookies
symfonieorkest.be gebruikt cookies om zijn webdiensten te verbeteren.
Meer informatie