Inleidingen & programmatoelichting

Symfonieorkest Vlaanderen zorgt voor inhoudelijke omkadering bij alle voorstellingen. Zo beleef je onze concerten nog intenser. 

Het Symfozine in je bus

Het driemaandelijkse magazine van Symfonieorkest Vlaanderen - Symfozine - brengt interviews met solisten en (gast)dirigenten, neemt je mee achter de schermen van het orkest en zorgt voor verdieping bij de concerten. 


Wil jij ook graag ons Symfozine ontvangen?
 

Programmaboekje 

Bij aanvang van elk concert ontvang je een gratis programmaboekje, met meer tekst & uitleg over het concert, de uitgevoerde werken, over de dirigent, solisten en orkest. Enkele dagen voor de voorstelling vind je het programmaboekje ook op onze website. 
 

Muzikale voorprogramma's

Symfonieorkest Vlaanderen biedt muzikale voorprogramma's aan bij enkele van zijn voorstellingen in Brugge & Antwerpen. e maakt kennis met de dirigent en enkele van onze aanvoerders, en je kan al je vagen op hen afvuren. Bovendien trakteren de muzikanten je op enkele muzikale extraatjes. 
 

Haydn, Mozart, Stravinsky

14.11.2019, 20:00   Concertgebouw Brugge*
17.11.2019, 15:00   deSingel Antwerpen*

 

A New World 

19.03.2020, 20:00   Concertgebouw Brugge*
29.03.2020, 20:00   deSingel Antwerpen*
 

 

*Gratis muzikaal voorprogramma

Musici van Symfonieorkest Vlaanderen spelen kamermuziek.
Start: 1u15 min. voor aanvang van het concert, duur: 45min.

Online concertinleidingen

De chef-dirigent, een solist, orkestmuzikant of musicoloog vertelt je in circa 5 min allerlei interessante wetenswaardigheden over het concert, de muziek en de componisten. Je kijkt de inleiding op jouw eigen tempo, op een moment dat het best uitkomt. Zo beleef je het concert nog intenser. Minstens een week voor aanvang van het concert vind je de digitale concertinleiding op onze website.
 

 

Cookies
symfonieorkest.be gebruikt cookies om zijn webdiensten te verbeteren.
Meer informatie