Kaupo Kikkas

Sibelius’ Mooiste

Kristiina Poska & Marc Bouchkov
do 10 okt - za 9 nov
10 okt
-
9 nov

Johannes Brahms Vioolconcert in D
Jean Sibelius Symfonie nr. 2 in D

 

Duik in de wondere wereld van Sibelius’ Symfonie nr. 2: een meesterwerk dat geboren werd in het schitterende Italië en uitgroeide tot het symbool van de Finse trots. Met elke noot voel je de zon en de epische schoonheid. Laat je inpakken door Sibelius’ mooiste: een warme omhelzing van klanken die, net als een Indian summer, je hart sneller doet slaan.

Starten doen we met het Vioolconcert van Brahms: een liefdesbrief aan de hoogromantiek waarin de viool sierlijk danst met het orkest. Dirigent Hans von Bülow noemde het ooit een werk tégen de viool. Dus bewijzen chef-dirigent Kristiina Poska en violist Marc Bouchkov graag het tegendeel. Smul van lyrische melodieën, ontroerende duetten en een opzwepend Hongaars slot.

Een warme omhelzing van klanken.

Programma

duur concert → 1u 50min
inclusief 20 min pauze

Johannes Brahms (1833-1897)

Vioolconcert in D

Jean Sibelius (1865- 1957)

Symfonie nr. 2 in D


Dit klassieke concert gaat door op 10 oktober 2024 in Concertgebouw Brugge, 11 oktober 2024 in Cultuurcentrum Hasselt, 12 oktober 2024 in Muziekcentrum De Bijloke Gent en 13 oktober 2024 in DE SINGEL Antwerpen. Op 9 november 2024 wordt dit concert gebracht in de Sint-Ghislenuskerk in Waarschoot met solist Nikolaj Szeps-Znaider.


 

Credits

Symfonieorkest Vlaanderen

orkest

Kristiina Poska

dirigent

Marc Bouchkov

viool