Kaupo Kikkas

Beethoven 9

Kristiina Poska, Estonian Philharmonic Chamber Choir & Ensemble Revue Blanche
wo 26 mrt - zo 6 apr
26 mrt
-
6 apr

Annelies Van Parys Creatie voor koor, orkest en ensemble Revue Blanche
Ludwig van Beethoven Symfonie nr. 9 in d

Reis mee naar 1824: toen de wereld op z’n kop stond door de 9de Symfonie van Beethoven. Hij componeerde dat meesterwerk ondanks een berg aan uitdagingen zoals doofheid, een humeur zo donker als de nacht en allerlei kwalen. 

Verwacht vuurwerk dat creativiteit en hoop ontketent en universeel broederschap viert. Chef-dirigent Kristiina Poska en Symfonieorkest Vlaanderen blazen je van je sokken. Ze kunnen daarvoor rekenen op een sterrenteam van solisten en het Estonian Philharmonic Chamber Choir.

Daarna brengt het orkest samen met ensemble Revue Blanche de nieuwste creatie van Annelies Van Parys: een verhaal over de verhouding tussen het individu en de massa. Hoe werkt die groepsdynamiek van het broederschap waar Beethoven zo naar verlangde? Het werk wordt gebracht met een tekst van Gaea Schoeters.

*In Heerlen, Turnhout, Amsterdam en Utrecht vervangt Beethovens Koorfantasie voor piano, koor en orkest de creatie van Annelies Van Parys.

 

Viering van universeel broederschap

Programma

duur concert → 1u 50min
inclusief 20 min pauze

Annelies Van Parys (°1975)
Creatie voor koor, orkest en ensemble Revue Blanche

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Symfonie nr. 9 in d


Dit klassieke concert gaat door op 26 maart 2025 in Muziekcentrum De Bijloke Gent, 27 maart 2025 in La Seine Musicale in Parijs, 29 maart 2025 in Theater Heerlen, 31 maart 2025 in CC De Warande in Turnhout, 2 april 2025 in Concertgebouw Amsterdam, 3 april 2025 in Concertgebouw Brugge en 6 april 2025 in Tivolivredenburg in Utrecht.


 

Credits

Symfonieorkest Vlaanderen

orkest

Kristiina Poska

dirigent

Estonian Philharmonic Chamber Choir

koor