Thomas Verfaille

SOV-Express: muziek in het Kinderziekenhuis UZ Gent

Symfonieorkest Vlaanderen en UZ Gent slaan de handen in elkaar. Muzikanten trekken naar de verschillende afdelingen van het kinderziekenhuis en de dienst kinder- en jeugdpsychiatrie. Een hele dag verrassen ze kinderen en jongeren met intieme mini-concerten en interactieve muziekworkshops. Vol enthousiasme dompelen we hen onder in onze wereld van creativiteit en fantasie.

Van de concertzaal naar het ziekenhuis

"UZ Gent staat o.a. bekend om haar kwalitatieve zorg en dienstverlening. Ook met onze muziek dragen wij zorg voor de medemens. Ik ben bijzonder verheugd dat we vanuit onze gedeelde waarden iets kunnen betekenen voor elkaar. Muziek is misschien geen geneesmiddel, maar het tovert wel een (helende) glimlach op elk gezicht!”

Frederik Styns, intendant van Symfonieorkest Vlaanderen

“Ik denk dat iedereen aanvoelt dat kunst troostend is en veel kan losmaken. We vinden het enorm belangrijk om de wereld van buiten het ziekenhuis naar binnen te brengen. Zo wordt livemuziek ook toegankelijk voor onze patiëntjes en doorbreken we het ziekzijn.”

Prof. dr. Sabine Van daele, diensthoofd van het Kinderziekenhuis

Over het UZ Gent

Het UZ Gent is met ruim 3000 patiënten per dag en bijna 6000 medewerkers een van de grootste en meest gespecialiseerde ziekenhuizen in Vlaanderen. Patiënten kunnen er terecht voor hooggespecialiseerde, kwalitatieve zorg in een volledig aanbod van medische expertise. Als universitair centrum investeert het UZ Gent gericht in kwaliteit, wetenschappelijk onderzoek, opleiding en klantvriendelijke dienst- verlening. Het ziekenhuis werkt intensief samen met de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent. Meer info op www.uzgent.be.

Outreach

Muziek kent geen grenzen en dat neemt Symfonieorkest Vlaanderen heel letterlijk. Met de SOV-Express trekken we er in groepjes op uit om muziek naar de leefomgeving van mensen te brengen, ver buiten de muren van de concertzaal. Ons speeldomein voor deze outreach-projecten is de woonwijk Nieuw Gent. We waren al te gast in het kinderziekenhuis, in de crèche, de lagere scholen, het open huis voor jonge moeders en het sociale buurtrestaurant. Ons doel? Drempels wegnemen, nieuwsgierigheid aanwakkeren en klassiek toegankelijk maken voor iedereen.

Ontdek alle projecten van de SOV-Express