Sophie Callewaert

Open repetities Antwerpen & Brugge

Tijdens een repetie zie je de muzikanten en dirigent samen de juiste accenten zoeken en ideeën uitproberen. Dat is heel belangrijk, want tijdens het finale optreden mag er niets fout gaan. Leerlingen uit Brugge en Antwerpen zijn welkom om met hun juf of meester een blik achter de schermen te werpen voor het concert start. Spannend!

Open repetities in Brugge

Minstens één keer per concertseizoen ruilen de muzikanten van Symfonieorkest Vlaanderen hun vertrouwde 'repetitiekot' in Gent in voor de Concertzaal van Concertgebouw Brugge. Kinderen uit de Brugse scholen zijn van harte welkom om eens te komen kijken hoe het er op zo'n repetitie aan toe gaat. 

Info & reservaties

educatie@concertgebouw.be, 050 47 68 57 of 050 47 69 99

i.s.m. Concertgebouw Brugge

Open repetities in Antwerpen

In Antwerpen hebben onze musici een kritisch publiek tijdens de generale repetities. De jonge muzikanten van het Antwerpse jeugdorkest van Amaj vzw nemen dan een kijkje in de Blauwe Zaal van DE SINGEL. Ze luisteren hoe de dirigent de laatste puntjes op de i zet voor het optreden en ze maken achteraf kennis met de solist, dirigent of muzikanten van Symfonieorkest Vlaanderen.

i.s.m. DE SINGEL en Amaj

Educatie

Tijdens iedere concertreeks zetten we de deuren van de concertzaal open voor jonge oren. Met een reeks educatieve projecten op maat van verschillende leeftijdsgroepen en onderwijsdoelen, laten we leerlingen kennismaken met de wereld van de klassieke muziek en het symfonische orkest. Interactieve initiaties, zelf musiceren en afsluitende toonmomenten vormen de drie speerpunten van ons educatieve aanbod. 

Ontdek alle eductatieve projecten