Symfonieorkest Vlaanderen
Sophie Callewaert

Open repetities Antwerpen & Brugge

Tijdens een repetie zie je de muzikanten en dirigent samen de juiste accenten zoeken en ideeën uitproberen. Dat is heel belangrijk, want tijdens het finale optreden mag er niets fout gaan. Leerlingen uit Brugge en Antwerpen zijn welkom om met hun juf of meester een blik achter de schermen te werpen voor het concert start. Spannend!

Open repetities in Brugge

Minstens één keer per concertseizoen ruilen de muzikanten van Symfonieorkest Vlaanderen hun vertrouwde 'repetitiekot' in Gent in voor de Concertzaal van Concertgebouw Brugge. Kinderen uit de Brugse scholen zijn van harte welkom om eens te komen kijken hoe het er op zo'n repetitie aan toe gaat. 

i.s.m. Concertgebouw Brugge

Hou onze website in het oog voor open repetities in Brugge tijdens seizoen 22-23.

Open repetities in Antwerpen

In Antwerpen hebben onze musici een kritisch publiek tijdens de generale repetities. De jonge muzikanten van het Antwerpse jeugdorkest van Amaj vzw nemen dan een kijkje in de Blauwe Zaal van DE SINGEL. Ze luisteren hoe de dirigent de laatste puntjes op de i zet voor het optreden en ze maken achteraf kennis met de solist, dirigent of muzikanten van Symfonieorkest Vlaanderen.

i.s.m. DE SINGEL en Amaj

Hou onze website in het oog voor open repetities in Antwerpen tijdens seizoen 22-23.

Educatie

Via een reeks educatieve projecten leidt Symfonieorkest Vlaanderen kinderen en jongeren toe naar de wereld van de klassieke muziek en het symfonische orkest. Interactieve initiaties, zelf musiceren en afsluitende toonmomenten vormen de drie speerpunten van ons educatieve aanbod.