Gekrijs! Beethoven Superstar 

Een muzikale familievoorstelling vol humor, pruiken en poëzie
over de jonge rebel Ludwig van Beethoven.

SPELEN ALS BEETHOVEN

Zelf muziek maken, hoe begin je daaraan? Moet je dan al je zakgeld sparen voor een instrument? Of jarenlang studeren? En wie wijst je de weg naar het concertpodium? 

Gelukkig weten Wouter en Martijn raad. In vijf speelse video’s leer je verschillende instrumenten maken én bespelen. Alles wat je nodig hebt vind je gewoon in je eigen huis. Handig zeg. 

Wouter, Martijn en Ludwig van Beethoven

Wouter Bruneel

is acteur, regisseur én grote fan van Ludwig van Beethoven. Vooral de Negende Symfonie is zijn favoriet. Hij wil graag zijn idool graag passend in de bloemetjes zetten, maar dat loopt niet van een leien dakje...

Martijn Dendievel

is assistent-dirigent bij Symfonieorkest Vlaanderen en een goede kameraad van Wouter. Hij weet een antwoord op al Wouters muzikale vragen en heeft alle tips in huis om hem Ode an die Freude te leren spelen met huis-, tuin- en keukenmateriaal.

Ludwig van Beethoven

is een van de bekenste Duitse componisten ooit, te herkennen aan zijn wilde haren. Een van zijn bekendste werken is de Negende Symfonie, een kers op de klassieke muziektaart. Wist je dat hij zelf volledig doof was bij het componeren van dit stuk? De fenomenale Negende zal centraal staan in de voorstelling. In 2020 zou hij 250 jaar geworden zijn, dat vraagt om een (uitgesteld) verjaardagsfeest!

#1 - Maisshaker
#2 - Waterpiano
#3 - Ballontrompet
#4 - Basballon
#5 - Brooddoosgitaar


Gekrijs?

Gekrijs! Beethoven Superstar, is een muzikale familievoorstelling (6+) vol humor, hilariteit, slapstick, pruiken, kostuums, zang en dans over een doodgewoon kereltje uit Bonn.

Naar de voorstelling