Acoustic Power

Met het project Acoustic Power overspoelen we jongeren van de 3de graad secundair onderwijs met de overweldigende energie van een orkest. Ze ervaren de power van klassieke muziek in al zijn facetten: emotioneel, verhalend én technisch.

Workshop & concert

We starten met een laagdrempelige workshop, helemaal op maat van de klas. Wie wil, kan tussendoor deelnemen aan een wedstrijd. Tenslotte maken de leerlingen een concert in het Concertgebouw mee met enkele korte, toegankelijke muziekstukken, uitgevoerd door Symfonieorkest Vlaanderen.

→ www.acousticpower.be

Download hier de brochure

Een project van Concertgebouw Brugge i.s.m. Symfonieorkest Vlaanderen. In opdracht van de Provincie West-Vlaanderen, en met de steun van Spadel en KU Leuven.

Educatie

Tijdens iedere concertreeks zetten we de deuren van de concertzaal open voor jonge oren. Met een reeks educatieve projecten op maat van verschillende leeftijdsgroepen en onderwijsdoelen, laten we leerlingen kennismaken met de wereld van de klassieke muziek en het symfonische orkest. Interactieve initiaties, zelf musiceren en afsluitende toonmomenten vormen de drie speerpunten van ons educatieve aanbod. 

Ontdek alle eductatieve projecten