Wouter Maeckelberghe

Discografie

Samen met chef-dirigent Kristiina Poska neemt Symfonieorkest Vlaanderen de complete Beethoven-cyclus op voor het label Fuga Libera (Outhere Music). Blader door onze andere recente hoogtepunten en samenwerkingen en ontdek welke projecten er momenteel in de pijplijn zitten.

Blader door onze cd-collectie

Kijk en luister hier naar de verschillende cd's die het orkest de afgelopen jaren heeft uitgebracht.

Projecten in de pijplijn

Het Fluitconcerto van Khachaturian met fluitist Stathis Karapanos

In de komende maanden werken we samen met de Griekse rising star Stathis Karapanos voor het SONY-label. Als jonge fluitist maakt hij een blitzcarrière. Zijn oog viel op Symfonieorkest Vlaanderen voor de opname van het fluitconcerto van Aram Khachaturian. Wij vullen de opname aan met de Klassieke Symfonie van Sergej Prokofjev, en dit alles onder het goedkeurende oog van de grammy award wining producer Michael Fine. 

César Franck met pianist Tanguy de Williencourt

Recent namen we twee werken van Belgische componist César Franck op: Les Djinns en Variations Symphoniques. We deden dit samen met de briljante Franse pianist Tanguy de Williencourt voor het label Mirare. 

Enkele lovende internationale reviews:

"In alle stukken overtuigt de Williencourt met zijn ingenieuze, sterk gedifferentieerde klankregie en zijn creatieve intelligentie, die de christelijke verlossingsgedachte van Franck suggestief in klank omzet. Symfonieorkest Vlaanderen onder leiding van de Estse Kristiina Poska zorgt voor een geweldige ondersteuning."

Rondo Magazin

"Franck beschreef zijn weinig bekende "Les Djinns" als een symfonisch gedicht, hoewel je zou kunnen zeggen dat de veeleisende pianopartijen het eerder een pianoconcerto in een beweging maken. Uit Williencourt's dramatische spel valt af te leiden dat hij de piano ziet als de echte hoofdrolspeler; zijn spel brengt de horror en de angst van het verhaal volledig over."

The Classic Review 

"... het succes van deze onderneming (is) te danken aan Symfonieorkest Vlaanderen onder de gezaghebbende en dynamische leiding van zijn Estse dirigente Kristina Poska."

Crescendo Magazine

Beethoven Complete Symphonies 

Samen met chef-dirigent Kristiina Poska brengt Symfonieorkest Vlaanderen alle symfonieën van Ludwig van Beethoven uit op cd. Al enige tijd vormen de symfonieën van deze grootmeester een referentiepunt voor het orkest, een fel verlicht baken centraal in het hart van de symfonische literatuur.

Volume 1: Symfonie nrs. 1 & 7

Volume 1 combineert de Eerste met de Zevende Symfonie, en toont het spectaculaire scala aan retoriek en emoties in Beethovens muziek. Terwijl de Eerste symfonie nog de geur van het klassieke tijdperk met zich meedraagt, is de Zevende het hoogtepunt van de symfonische vorm, die groeide uit de danssuite. De Zevende verkent alle mogelijkheden van het vroeg-romantische orkest en zet ongekende muzikale normen voor de toekomst.

Graag een fysiek exemplaar?

Stuur een e-mail naar tickets@symfonieorkest.be met je
naam en voornaam/ straatnaam en huisnummer/ postcode en gemeente/stad
Een cd kost 15 euro, verzendkosten inbegrepen (m.u.z. buitenland).