Symfonieorkest Vlaanderen
Wouter Maeckelberghe

Discografie

Samen met chef-dirigent Kristiina Poska neemt het Symfonieorkest Vlaanderen de complete Beethoven cyclus op voor het label Fuga Libera (Outhere Music). Andere recente hoogtepunten zijn de wereldpremière van de saxofoon concertos van de Belgische componist Paul Gilson, evenals de wereldpremière opname van het concerto voor viool en piano (met blazers!) van Felix Mendelssohn met solisten Shlomo Mintz en Roberto Prosseda.

Beethoven Complete Symphonies 

Samen met chef-dirigent Kristiina Poska brengt Symfonieorkest Vlaanderen alle symfonieën van Ludwig van Beethoven uit op cd. Al enige tijd vormen de symfonieën van deze grootmeester een referentiepunt voor het orkest, een fel verlicht baken centraal in het hart van de symfonische literatuur.

Volume 1: Symfonie nrs. 1 & 7

Volume 1 combineert de Eerste met de Zevende Symfonie, en toont het spectaculaire scala aan retoriek en emoties in Beethovens muziek. Terwijl de Eerste symfonie nog de geur van het klassieke tijdperk met zich meedraagt, is de Zevende het hoogtepunt van de symfonische vorm, die groeide uit de danssuite. De Zevende verkent alle mogelijkheden van het vroeg-romantische orkest en zet ongekende muzikale normen voor de toekomst.

Graag een fysiek exemplaar?

Stuur een e-mail naar tickets@symfonieorkest.be met je
naam en voornaam/ straatnaam en huisnummer/ postcode en gemeente/stad
Een cd kost 15 euro, verzendkosten inbegrepen (m.u.z. buitenland).

Projecten in de pijplijn

Het Fluitconcerto van Khachaturian met fluitist Stathis Karapanos

In de komende maanden werken we samen met de Griekse rising star Stathis Karapanos voor het SONY-label. Als jonge fluitist maakt hij een blitzcarrière. Zijn oog viel op Symfonieorkest Vlaanderen voor de opname van het fluitconcerto van Aram Khachaturian. Wij vullen de opname aan met de Klassieke Symfonie van Sergej Prokofjev, en dit alles onder het goedkeurende oog van de grammy award wining producer Michael Fine. 

César Franck met pianist Tanguy de Williencourt

Recent namen we twee werken van Belgische componist César Franck op: Les Djinns en Variations Symphoniques. We deden dit samen met de briljante Franse pianist Tanguy de Williencourt voor het label Mirare.

Blader door onze cd-collectie

Kijk en luister hier naar de verschillende cd's die het orkest de afgelopen jaren heeft uitgebracht.