Wouter Maeckelberghe

Samen Groter!

Voor kleuters & leerlingen lager onderwijs

We bieden in Muziekcentrum De Bijloke Gent educatieve activiteiten aan op maat van kleuters en leerlingen lager onderwijs. Wie gaat mee op muzikale ontdekkingsreis?

Een hele belevenis: luisteren naar een echt orkest met veel instrumenten in een grote concertzaal met bijna 1000 stoelen! De kinderen mogen niet alleen kijken en luisteren, maar ook zelf deelnemen. Tijdens de open repetitie kunnen ze, op het grote podium, een ingeoefend muziekstukje brengen samen met het orkest.

Bij aankomst op de Bijlokesite wordt eerst tijd gemaakt voor een korte kennismaking door middel van een spel. Bij mooi weer doen we dit buiten. Vervolgens is er een workshop. Samen met een muziekdocent doen de kinderen allerlei muzikale activiteiten en creëren ze hun eigen muziekstuk met 'boomwhackers'. Ook oefenen ze om daarna samen met het orkest te spelen.

Dan: de intrede in de grote concertzaal, waar ze kennismaken met het orkest en het aangeleerde stukje met orkest (én dirigent) mogen uitvoeren. Uiteindelijk neemt iedereen plaats en volgt een open repetitie. Dit alles duurt ongeveer anderhalf uur.

Vooraf ontvangt de leerkracht ook een lesmap met talloze ideetjes en aanzetten rond het thema 'Samen groter, samen vormen we een groter geheel'. 

Reservaties en informatie → scholen@debijloke.be

Alle workshops voor het schooljaar 2023-2024 zijn volzet.

Educatie

Tijdens iedere concertreeks zetten we de deuren van de concertzaal open voor jonge oren. Met een reeks educatieve projecten op maat van verschillende leeftijdsgroepen en onderwijsdoelen, laten we leerlingen kennismaken met de wereld van de klassieke muziek en het symfonische orkest. Interactieve initiaties, zelf musiceren en afsluitende toonmomenten vormen de drie speerpunten van ons educatieve aanbod. 

Ontdek alle eductatieve projecten