Wouter Maeckelberghe

SOV Composers' Academy

Traject voor jonge componisten

De SOV Composers’ Academy biedt jaarlijks de kans aan drie componisten die studeren aan Belgische conservatoria om samen met het orkest een traject van enkele maanden af te leggen. Tijdens workshops, werksessies en orkestrepetities worden hun composities gekneed, gewikt en gewogen. Het finale resultaat wordt voorgesteld aan het publiek tijdens een concertreeks van Symfonieorkest Vlaanderen.

Project in samenwerking met Muziekcentrum De Bijloke

SOV Composers' Academy 2023—24

Tom De Visscher

SOV Composers' Academy 2022—23

Tom De Visscher

SOV Composers' Academy 2021—22

Tom De Visscher

SOV Composers' Academy 2020—21

© Tom De Visscher

SOV Composers' Academy 2019—20

© Tom De Visscher

SOV Composers' Academy 2018—19

© Tom De Visscher

Interview / Boetiek Klassiek

Op 28 april 2018 gaf Nicole Van Opstal in Boetiek Klassiek op Klara het woord aan jong talent. Ze sprak o.a. met Karel Stulens en Jawher Matmati, de 2 jonge componisten die dat jaar werden geselecteerd voor de SOV Composers' Academy.

Talentontwikkeling

Als jonge kunstenaar heb je talent nodig om boven de massa uit te springen, maar minstens even belangrijk zijn speelkansen en een professionele omkadering met ruimte voor experiment. Via verschillende trajecten laat Symfonieorkest Vlaanderen talentvolle componisten, dirigenten, musici en solisten in spe proeven van het orkestleven. Samen met de jonge garde bouwen we aan de toekomst!

Ontdek onze andere projecten voor jong talent